Marijan Kvesić dobitnik EOK nagrade “Evropski olimpijski vijenac”

Predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine Marijan Kvesić dobitnik je prestižne nagrade “Evropski olimpijski vijenac”, koju dodjeljuje Evropski olimpijski komitet (EOK). Dobitnika ove prestižne nagrade izabrao je Izvršni komitet EOK-a, a Kvesić je predložen od strane Predsjedništva OK BiH i Izvršnog komiteta OK BiH.

Nagrada je dodijeljena za izvanredne zasluge u korist promocije sporta u svojoj zemlji, te doprinosu unapređenja saradnje između evropskih NOK-ova i predstavlja veliko priznanje aktuelnom predsjedniku Olimpijskog komiteta BiH, ali i članovima Predsjedništva Olimpijskog komiteta BiH, Izvršnom komitetu Olimpijskog komiteta BiH, te cijeloj bh. olimpijskoj porodici. Ovu prestižnu nagradu, Kvesiću je uručio predsjednik EOK-a Spyros Capralos.

Kvesić je rekao da je ovo nagrada za njegovu predanost Olimpijskom pokretu 25 godina u kontinuitetu, ali i priznanje za mnoge projekte koje je Olimpijski komitet BiH uspješno realizovao s ciljem promocije olimpijskih vrijednosti, prijateljstva, poštovanja i izvrsnosti, gdje su sportisti uvijek bili na prvom mjestu.

Dodjela nagrade se održala tokom 41. seminara Evropskih olimpijskih komiteta održanog danas u Šamorinu (Slovačka), saopšteno je iz OK BiH.

(NovaSloboda.ba)