RUKE Art Bazaar: U Mostaru će se održati sajam za sve ljubitelje ručno izrađenog i unikatnog dizajna

Preko 15 izlagača iz Mostara i okoline izložiće svoje radove u OKC Abrašević, gdje će svi posjetioci moći uživati u bogatoj i raznovrsnoj ponudi rukotvorina od sjajno dizajniranih komada nakita, odjeće do svega za dom.

RUKE Art Bazaar susret je niza kreativaca koji će izlagati svoje unikatne proizvode, a održaće se 4. decembra, od12 do 21 sat. Ulaz na sajam je besplatan, a organizatori najavljuju nagradnu igru za sve posjetioce, promotivne i akcijske cijene, te po završetku sajma druženje u baru OKC Abrašević.

Svoj dolazak potvrdilo je preko 15 kreativaca, a među njima su Poppy Bags, Doxx, Tegla, Pulvinaris, Petit fil, Nettaigarden, Element 22, Avican, Mariel, Medusa mirrors, Brainfart, Ignis candle, Claire Noel, Lemi Creative, Bulbul, Košarice Helena, Gea heal i Shmizla art.

Tea Antunović, mlada dizajnerica koja stoji iza brenda Doxx Design, organizatorica je sajma, te je kazala nešto više o samom konceptu i ideji koja je dovela do organizacije sajma.

„Vjerujemo da ste primijetili porast ručno izrađenih proizvoda, te da se velika pažnja daje očuvanju okoline i izbacivanju ‘fast fashiona’ iz našeg svakodnevnog života, a mi upravo zbog toga želimo dati mjesto pod svjetlom svim rukotvorcima!“, kazala je Tea.

Dodala je kako im je cilj da izlagači predstave svoju originalnost, ideje i kvalitetu onoga što se samo može postići RUKAMA.

„Da upoznate lica iza njihovog brenda i da uživate u njihovim proizvodima. Dosta rukotvoraca koji nam dolaze možda i poznajete, ali tu smo da vam predstavimo i one koje možda i ne znate. Nadamo se vašem dolasku i podršci naših kreativaca. Veliko hvala našim sponzorima TexPrint, Klugberg agenciji, slastičarni Dora i Bloom Design, te OKC Abrašević na ukazanoj podršci“, poručila je.

(NovaSloboda.ba)