Kakve treninge radi J.Lo za tako dobar izgled?

Kakve noge! Kakav sixpack! Kakva stražnjica!

Od ovog, nevjerovatnog, kao izvajanog tijela Jennifer Lopez ‘(52), oči ne mogu tek tako odlutati.

svoju mega optiku ona svaki dan, trenira marljivo i disciplinovano.

Kako izgleda plan treninga J.Lo? Star trener David Kirsch, koji je, između ostalih, trenirao i Heidi Klum, u prošlosti je tjerao pop divu da se preznojava i često, i iznova, i poznaje njene fitnes-tipove.

On je podijelio “tajne” pjevačicinog nevjerovatno zavidnog tijela tokom jednog ćaskanja za časopis  Vogue, i otkrio tačan režim kojeg ona slijedi, kako bi održala svoje tijelo u nevjerovatnoj formi, i sa 52 godine. Pri tome je hvalio njen ‘”okus i visoku energiju” kroz njene “vrlo, vrlo intenzivne” treninge.

Prema Davidovim riječima, tajna tjelesne građe majke dvoje djece je pažljivo spojena mješavina različitih fitnes tehnika, od kardio treninga, do treninga za cijelo tijelo.

“Mi miješamo neke kardio vježbe, pliometriju, za cijelo tijelo i donji dio tijela, u njene treninge. Oni su vrlo, vrlo intenzivni i ona to shvata veom ozbiljno, što je uzbudljivo za nekoga poput mene Vi joj kažete: “Uradićemo ovo”, a ona kaže: “Odlično!” Njeni treninzi su brzi. Veoma je fokusirana i puna energije”, objasnio je.

Neki od njegovih omiljenih poteza uključuju hodanje na način kljunaša, sumo iskorake i pliometrijske skokove iz čučnja. Takođe voli da koristi podizanje s jedne noge, boks i elemente pilatesa. To je odlično je za unutrašnju stranu bedara i stražnjicu.

Međutim, dok David kaže da je svoje treninge prilagodio njenom tijelu i načinu života, on napominje da fitnes nije jedini aspekt njenog života koji doprinosi njenoj impresivnoj figuri, objašnjavajući da ona, takođe, iz dana u dan održava veoma zdravu rutinu i van teretane, koja obuhvata sve, od njene ishrane do spavanja.

“Jennifer je pedantna u vezi sa jelom, spavanjem i općenito oko svega u svom životu. To nije samo fizička stvar – radi se o transformaciji svakog aspekta života”, objasnio je.

Otkrio je da zvijezda Hustlersa koristi uređaj za fitnes, koji može mjeriti kvalitet vašeg sna, za koji je rekao da je “veoma važan za cjelokupno stanje”.

“Zajednički imenitelj je uvijek san. Odmaranje i oporavak su toliko važni za vaš oporavak i cjelokupno zdravlje”, rekao je David.

Pa, onda, nije ni čudo…

(star)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)