dm donira 39.908 KM za pripremu obroka u narodnim kuhinjama

Već tradicionalno, treću godinu zaredom, na planetarno popularni Black Friday, kompanija dm organizuje Giving Friday. Na taj dan, umjesto trčanja za sniženjima i nekontrolisanog trošenja, dm kupcima nudi da učestvuju u činjenju dobra, tako što 5 posto ostvarenog dnevnog prometa donira za pripremu obroka u narodnim kuhinjama širom BiH. Zahvaljujući odazivu kupaca, ove godine radi se o iznosu od 39.908 KM.  

„Aktivnost Giving Friday nam pruža priliku da zajedno sa našim kupcima u kontinuitetu činimo dobro za našu zajednicu. U protekle dvije godine ovim povodom donirali smo ukupno 72.876 KM te osigurali 15.550 obroka. Zahvaljujem se kupcima koji su i ove godine svojom kupovinom doprinijeli realizaciji donacije“, izjavila je Admira Isaković, voditeljica Nabavke i Marketinga dm-a.

Ova aktivnost posebno je važna u godini kada cijene osnovnih životnih namirnica rastu što nažalost doprinosi povećanju korisnika narodnih kuhinja i sve lošijoj socijalnoj slici u BiH, dodali su iz dm-a, te poručili kako će donacija biti realizovana tokom decembra.

(NovaSloboda.ba)