Tužilaštvo ZDK-a: Fuad Kasumović se predao pripadnicima SIPA-e

Zenica, Bosna i Hercegovina - 23.01.2020. : Gradsko vijeće Zenice na današnjoj 8. hitnoj sjednici nije usvojilo odluku o privremenom finansiranju, čime je grad blokiran. Na fotografiji: Fuad Kasumović, gradonačenik Zenice ( Haris Badzic - Anadolu Agency )

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, uz prisustvo svog advokata, predao se pripadnicima Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA), koja od ranih jutarnjih sati u tom gradu provodi pretrese i hapšenje osumnjičenih za nezakonite radnje u slučaju “Zenica-trans prevoz putnika” Zenica, potvrdila je Feni portparolka Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona Asmira Redžić.

“Nakon našeg demanta da je Fuad Kasumović lišen slobode, a koju su neki mediji prenijeli na osnovu njegove objave na Facebooku, javila se njegova advokatica, koja je kazala da nije u bjekstvu, te da sarađuje sa istražiteljima. Više informacija moći ćemo dati kasnije”,najavila je Redžić.

Kasumović je ranije na svom Facebook profilu napisao: “Nisam u bjekstvu, stalno sam bio dostupan organima. Bio sam na službenom putu”. Pri tom je za ovu, “spektakularno pripremljenu i organizovanu akciju”, optužio SDA medije i kriminalne strukture SDA i Tužilaštva, a napisao je kako je odlučio “dobrovoljno pristupiti na razgovor sa istražiocjima”.

(Fena)