Dr. Šejla Balić izabrana za predsjednicu Foruma žena SDP BiH HNK-a

Dr. Šejla Balić izabran a je za novu predsjednicu Foruma žena SDP BiH HNK-a n a jučerašnjoj konvenciji, održanoj u Jablanici. Za podpredsjednice Foruma žena SDP BiH HNK-a izabrane su Amra Subašić i Jadranka Dizdar, za koordinatoricu SDP BiH HNK-a izabrana je Armela Vegar. Uz njih, delegatkinje su na Konvenciji izabrale i ostala rukovodeća tijela Foruma žena SDP BiH HNK-a.

U radu konvencije, kao gosti, učestvovali su generalni sekretar SDP-a BiH Elvir Karajbić, podpredsjednica SDP-a BiH Lana Prlić, podpredsjednica Foruma žena SDP BiH Selma Lučkin, predsjednik KO SDP BiH HNK-a Ismet Lulić, kao i načelnik opštine Jablanica  Damir Šabanović.

Konvencija je održana na delegatskom principu, a u radu Konvencije su učestvovale delegatkinje iz opštinskih i gradskih organizacija SDP-a BiH iz Hercegovačko-neretvanskog i Zapadnohercegovačkog kantona.

Novoizabrana predsjednica Foruma žena SDP BiH HNK-a dr. Šejla Balić zahvalila se na podršci o istakla da će učiniti sve što je u njenoj moći da opravda ukazano povjerenje. Navela je da u daljem radu očekuje maksimalni angažman i saradnju sa svim organizacijskim strukturama SDP-a BiH, ali i nevladinim organizacijama i aktivistima.

„Samo zajedničkim i napornim radom sa svim partijskim strukturama, ali i s pojedincima, simpatizerima i nevladinim organizacijama koje dijele našu viziju naše Bosne i Hercegovine kao zajedničke domovine, možemo na bazi solidarnosti osigurati bolji život za svakog građanina našeg kantona, ali i cijele države“, istakla je dr. Šejla Balić, predsjednica FOŽ SDP BiH HNK-a.

Na ovaj način, Forum žena SDP BiH HNK-a kao važan dio organizacijske strukture u predstojećem vremenu nastaviće igrati važnu ulogu u kreiranju politika SDP-a BiH u Hercegovini.

Žene SDP BiH, iz čijih redova je  izabrana gradonačelnica glavnog grada BiH, u godini na isteku potvrđuju svoje političko opredjeljenje da žene trebaju, zaslužuju i moraju biti imenovane  na važne funkcije u sistemu vlasti.  Samo uz poštovanje ravnomjerne i ravnopravne raspodjele moći, možemo osigurati napredak i našem društvu i našoj domovini BiH, saopšteno je iz press skšbe SDP.a HNK-a.

(NovaSloboda.ba)