Čelnici Grada Mostara s predstavnicima APH-a o nastavku i poboljšanju saradnje

Gradonačelnik Mostara Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić održali su danas sastanak s predstavnicima Asocijacije preduzetnika Hercegovine (APH), koji su gradskim čelnicima naglasili kako se u Mostaru i regiji osjeti bolja atmosfera i pozitivna poslovna klima.

Istakli su kako bi bilo dobro da kao udruženje preduzetnika imaju redovne tromjesečne sastanke i kontakte s predstavnicima Grada, a takođe, u cilju bolje saradnje i koordinacije, iznijeli su prijedlog da Grad Mostar nominuje svog predstavnika u Upravni odbor Asocijacije udruženja preduzetnika Hercegovine.

Kordić i Marić naglasili su kako svakako žele imati redovnu komunikaciju s preduzetnicima, te da Grad preduzima aktivnosti koje idu u smjeru kreiranja ambijenta i pravne regulative koja će ići u pravcu privlačenja investitora i pogodnosti za preduzetnike, sapšđteno je iz Grada Mostara.

U tom kontekstu, bilo je riječi i o otvaranju novih poslovnih zona, kao i o naporima koji se čine u zadnje vrijeme kako bi se Aerodrom Mostar konačno stavio u punu funkciju, a što je od strateškog interesa za Grad Mostar.

Takođe su istakli kako će Biznis servis centar Grada Mostara uvijek biti na raspolaganju preduzetnicima za sve potrebne informacije koje će im biti od koristi, te da će se primijeniti dobre prakse kada su u pitanju saradnja i izlazak u susret privrednicima.

Uz ostalo, na sastanku je bilo riječi i o održavanju privredne konferencije u okviru Međunarodnog sajma privrede u aprilu iduće godine, na kojoj bi zajednički Grad Mostar i Asocijacija preduzetnika Hercegovine predstavili konkretne projekte i sve realne mogućnosti za investiranje u Mostar i Hercegovinu.

(Fena)