Kordić i Marić s ambasadoricom Austrije o projektima u kulturi i zaštiti platana

Ambasadorica Austrije u Bosni i Hercegovini Ulrike Hartmann susrela se u petak u Gradskoj vijećnici s gradonačelnikom Mostara Marijem Kordićem i predsjednikom mostarskog Gradskog vijeća Salemom Marićem.

U prijateljskoj atmosferi,bilo je riječi o urađenim pomacima u Gradu od izbora do danas, te o planovima moguće suradnje Grada Mostara i ambasade Republike Austrije u Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz mostarske Gradske uprave.

Gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća upoznali su ambasadoricu s projektima čija je realizacija u toku ili su dogovoreni s pojedinim ambasadama u BiH, a bilo je riječi i o projektima koji bi se u Mostaru mogli realizovati uz podršku ambasade Austrije u BiH.

Ambasadorica je na kraju razgovora izrazila spremnost na saradnju s Gradom Mostarom u okviru projekata kulture, odnosno o mogućnosti suradnje s Pozorištem lutaka i Lutkarskim kazalištem, te know-how-a na polju zaštite stabala, konkretnije o zaštite i revitalizacije mostarskih platana, navodi se u saopštenju.

(Fena)