Nastavljeno saslušanje u Tužilaštvu BiH u vezi s “napadom na ustavni poredak”

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović stigao je danas na saslušanje u Tužilaštvo Bosne i Hercegovine u vezi s predmetom “napad na ustavni poredak”, javlja N1.  

Predsjednik SPS-a Goran Selak saslušan je u ponedeljak koji je rekao da su osumnjičeni predsjednici svih političkih partija u RS u predmetu koji se vodi protiv nekoliko osoba zbog sumnje za počinjenje krivičnog djela “napad na ustavni poredak”.

U Tužilaštvu Bosne i Hercegovine se provode aktivnosti u vezi s predmetom koji se odnosi na zaključke Narodne skupštine RS (NSRS) od 10. decembra o prenosu nadležnosti s državnog na entitetski nivo RS, i bit će nastavljene i u narednom periodu.

Kako je poznato, Tužilaštvo BiH ranije je u okviru istrage zatražilo određene informacije, uključujući i one koje se odnose na Zakon o lijekovima i medicinskim sredstvima, a koji je u međuvremenu usvojio NSRS.

Takođe, NS RS je na posebnoj sjednici 10. decembra usvojila više zaključaka kojima povlači ranije date saglasnosti na uspostavljanje Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, kao i nadležnosti u oblasti odbrane i bezbjednosti, te indirektnih poreza.

(Fena)