Karačić: Imamo tešku grupu, ali smo i mi s godinama sazreli

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Herecgovine započela je drugi dio priprema za nastup na Evropskom prvenstvu.

Izabranici selektora Ivice Obrvana vrijedno treniraju na Ilidži, a jedan od najiskusnijih igrača u bh. selekciji Ivan Karačić ističe da mu je drago što je ponovo pozvan u ekipu i što može prezentovati svoju državu na najvišem nivou.

“Uživam i mislim da svi igrači uživaju, odrađujemo šta selektor želi. Imamo jako tešku grupu, ali mislim da smo i mi s godinama sazreli i nadam se da ćemo znati iskorititi ono što nam se ponudi. Najvažnije da damo sto posto mogućnosti a onda iskoristimo protivničke greške te ostvarimo dobar rezultat”, rekao je Karačić.

Luka Perić dodaje da su svi igrači koji su na pripremama spremni i motivisani da na EP-u predstave BiH na najbolji način.

“Treniramo dobro, radimo na svim elementima naše igre. Grupa je teška, a naša očekivanja su da igramo najbolje što znamo, da se borimo i damo sve od sebe, pa ćemo vidjeti”, izjavio je Perić.

Rukometaši BiH spremaće se na Ilidži do početka sljedeće godine, a potom slijedi nastup na turniru Croatia Cup u Osijeku, na kome će odigrati dva susreta, 6. januara protiv Hrvatske i dan kasnije protiv Rusije.

(Fena)