Obrvan odredio igrače za posljednju fazu priprema za EP

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine nakon novogodišnje pauze obaviće treći, posljednji dio priprema za nastup na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj i Mađarskoj.

Selektor Ivica Obrvan odredio je igrače na koje računa u ovoj fazi priprema, od 2. do 11. januara, a na njemu se nalaze:

Golmani: Benjamin Burić (Flensburg), Admir Ahmetašević (Wisla Plock), Nebojša Bojić (Celje);

Krila: Alen Ovčina (Sloboda), Vlado Draganić (Leotar), Enes Keškić (Ludwigshafen), Ibrahim Haseljić (Gorenje), Luka Perić (Borac);

Pivoti: Adin Faljić (PPD Zagreb), Elmir Građan (Eurofarm Pelister), Dragan Šoljić (Ademar Leon);

Bekovi: Mirko Herceg (Csurgoi), Dino Hamidović (Gyongyos), Edin Klis (PPD Zagreb), Nikola Prce (Besa Famgas), Mirsad Terzić (Wisla Plock), Josip Perić (Eurofarm Pelister), Milan Vukšić (Izviđač), Marko Lukić (Borac), Ivan Karačić (Maccabi), Dejan Malinović (Balatonfuredi), Aleksandar Milojević (Leotar).

Rezervni igrači su: Senjamin Burić (Skjern), Vladimir Vranješ (Brest Meshkov), Vladan Đurđević (Sloga Doboj), Damir Kadrić (Gračanica), Adi Mehmedčehajić (Gračanica), Luka Knežević (Borac), Harun Hodžić (Chambery).

Kako je saopšteno iz Rukometnog saveza BiH, Senjamin Burić i Vladimir Vranješ su na rezervnom spisku zbog povreda. U dogovoru sa stručnim štabom i ljekarskom službom reprezentacije oni će biti odsutni na početku posljednjeg dijela priprema kako bi se posvetili terapijama i oporavku, te rade po posebnom planu i programu. Očekuje se da se priključe timu nakon oporavka.

Prije odlaska u Slovačku, reprezentacija BiH će u Sarajevu trenirati od 2. do 5. januara, kada će otputovati u Osijek na Croatia Cup. Bh. tim će 6. januara (16.45 sati) igrati protiv Hrvatske, a dan kasnije u istom terminu protiv Rusije.

Povratak u Sarajevo planiran je 8. januara, a let za Slovačku je tri dana kasnije.

Rukometni “Zmajevi” evropski šampionat otvaraju 13. januara od 20,30 sati utakmicom protiv Švedske. Dva dana kasnije, od 18 sati je susret protiv Češke, a 17. januara, takođe, u 18 sati, na rasporedu je posljednji susret grupe E protiv Španije.

(Fena)