U subotu u eMTeeM-u “Žohari”

Mostarski teatar mladih na Memorijalnoj sceni 2532, u subotu, sa početkom u 19,30 sati, igra 32. reprizu predstave “Žohari” koja je nastala po tekstu Stanislawa Ignacy Witkiewicza.

Mladi eMTeeM-ovci su istražujući mogućnosti teksta “Žohari” našli puno sličnosti sa gradom u kojem žive i u kome nisu zadovoljni sa onim šta im grad nudi. Rezultat tog istraživanja je vrlo precizna detekcija onih koji uništavaju i grad i njihove živote u gradu. Predstavom to vrlo slobodno, direktno i bez ikakvih zadrški i kažu.

Kažu: “Stanislaw Ignacy Witkiewicz u svojim ‘Žoharima’ zapisa da grad opsjedaju žohari. Mi eMTeeM-ovci u svojoj predstavi, po istom tekstu, otkrivamo ko opsjeda naš grad. Ako imate dilema, ko su naši žohari, poslije ovog izvođenja više ih nećete imati. Zato, bez dilema, na predstavu. Dođite u Titovu 128 i čujte šta mladi ljudi Mostara kažu  o gradu u kome žive. Oni će vam reći ko su žohari koji uništavaju grad i naše živote u njemu, a vi im svojim prisustvom dajte snagu u njihovom nastojanju da stvari mijenjaju na bolje. Predstava kao da poručuje: Djeluj, naša se sudbina rješava”, poručuju iz eMTeeM-a.

(NovaSloboda.ba)