Wizz Air među deset najsigurnijih niskotarifnih kompanija u svijetu

Wizz Air, najbrže rastuća evropska aviokompanija, pozicionirana je među 10 najsigurnijih niskotarifnih aviokompanija u svijetu za 2022. godinu. Listu kreira AirlineRatings.com, jedina svjetska agencija za sigurnost i ocjenu proizvoda.

Evaluacija 385 aviokompanija obuhvata faktore kao što su: evidencija o incidentima u posljednje dvije godine, evidencija o nesrećama u posljednjih pet godina, rezultati revizija koje vrši vazduhoplovno upravno tijelo (ICAO), liste zabrana u EU i starost flote.

Wizz Air upravlja jednom od najmlađih i najefikasnijih flota na svijetu s prosječnom starošću od pet godina. Flota se sastoji od 149 aviona Airbus A320, A321, A320neo i A321neo. Na početku pandemije, Wizz Air je bio pionir u uvođenju strogih zdravstvenih i sigurnosnih mjera kako bi zaštitio i putnike i posadu, osiguravajući najbolje moguće sanitarne uslove i podržavajući fizičko distanciranje. Kako se pandemija nastavlja, Wizz Air je bio među prvim evropskim avioprevoznicima koji su dodatno poboljšali svoje zaštitne mjere politikom koja zahtijeva vakcinaciju svih članova posade protiv COVID-19 – ili redovno antigensko ili PCR testiranje u posebnim slučajevima.

„Sigurnost naših putnika i zaposlenih nam je glavni prioritet, a pozicioniranje među deset najsigurnijih niskotarifnih aviokompanija na svijetu to još jednom dokazuje. Ponosni smo i zahvalni na ovom velikom dostignuću u izuzetno izazovnim vremenima za našu industriju. Wizz Air čini sve što je moguće kako bi naši putnici uživali u sigurnom i neometanom iskustvu putovanja. Naša ljubazna posada raduje se primanju putnika u naše mlade i moderne letjelice“. kaže Paulina Gosk, menadžerica korporativnih komunikacija u Wizz Airu.

(NovaSloboda.ba)