Marić sazvao sjednicu GV u povodu dodjele javnog priznanja Nelsonu i Sattleru

Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić sazvao je za srijedu, u 10 sati, svečanu sjednicu u povodu dodjele javnog priznanja počasnog građanina Grada Mostara ambasadoru SAD-a u BiH Ericu Nelsonu i šefu Delegacije EU i specijalnom predstavniku EU za BiH Johannu Sattleru.

Iako je proteklih dana bilo dosta oprečnih izjava oko svečanog čina dodjele priznanja, predsjednik GV Salem Marić danas je, na press konferenciji, rekao da će se sjednica sutra, ipak, održati i da su Nelson i Sattler potvrdili dolazak.

“Žao mije što se jedna svečana sjednica i odluka koju smo jednoglasno usvojili na Gradskom vijeću pretvara u ovakvu negativnu priču koja Mostaru nije potrebna, niti jednoj političkoj stranci niti Gradu Mostaru u vremenu u kome smo zaista išli jednim pozitivnim napretkom. Imali smo jako dobar i dinamičan rad u prošloj godini, kako Gradsko vijeće, tako i Gradska uprava i rezultati su već počeli osjetiti”, kaže Marić.

On je danas, takođe, potvrdio da je Poslovnik, na koji se pozivaju HDZ i SNSD u potpunosti ispoštovan, dodajući da su za sjednicu znali gradonačelnik i podpredsjednici Gradskog vijeća.

“Odluka je već postojala i nema nikakvih usvajanja na ovoj sjednici, nema nikakvog kvoruma koji je potreban za ovu sjednicu, to je jednostavno svečani čin kojim odajemo i dodjeljujemo priznanje počasnih građana Ericu Nelsonu i Johannu Sattleru”, rekao je salem Marić, predsjednik Gradskog vijeća Mostara.

(NovaSloboda.ba)