Rukometaši BiH večeras protiv Švedske uz direktan TV prenos

Evropsko prvenstvo za rukometaše u Mađarskoj i Slovačkoj počinje danas i trajaće do 30. januara. Za naslov prvaka boriće se 24 reprezentacije, koje su raspoređene u šest grupa po četiri tima.

Među najboljim evropskim selekcijama je i reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja će u grupnoj fazi za protivnike imati Švedsku Češku i Španiju. Susreti u ovoj grupi igraće se u Bratislavi.

Rukometaši BiH prvi meč igraju večeras od 20,30 sati protiv jedne od najboljih evropskih selekcija, Švedske.

Uprkos problemima tokom priprema, kao i izostanku četvorice standardnih reprezentativaca zbog koronavirusa, u reprezentaciji BiH su optimisti. Ističu da će učiniti sve da se predstave u što boljem svjetlu o iznenade nekog od favorita, kao i da upišu prvu pobjedu na evropskim prvenstvima.

Sve susrete Bosne i Hercegovine, ali i mečeve iz drugih grupa, direktno će prenositi kanal Arena Sport.

BiH prvu utakmicu igra u četvrtak do 20,30 sati protiv Švedske, a selektor Ivica Obrvan za ovaj duel računa na sljedeće igrače:

Golmani: Benjamin Burić i Nebojša Bojić;

Krila: Vlado Draganić, Enes Keškić, Ibrahim Haseljić i Luka Perić;

Bekovi: Edin Klis, Mirko Herceg, Nikola Prce, Mirsad Terzić, Josip Perić, Milan Vukšić, Ivan Karačić, Marko Lukić, Dejan Malinović;

Pivoti: Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Adin Faljić i Dragan Šoljić.

Obrvan za prve susrete zbog pozitivnog testa na koronavirus neće moći računati na Admira Ahmetaševaića, Dinu Hamidovića, Alena Ovčinu i Elmira Građana.

Sljedeću utakmicu BiH će igrati u subotu (18 sati) protiv Čerške, a u ponedeljak, takođe, u 18 sati, snage će odmjeriti protiv reprezentacije Španije.

Plasman u narednu fazu izboriće dvije prvoplasirane selekcije iz grupe.

(NovaSloboda.ba)