MUP Srbije proširio potragu za Perišem na gradove uz Dunav nizvodno od Beograda

Srbijanski MUP službeno je proširio potragu za nestalim državljaninom Hrvatske Matejem Perišom na gradove uz Dunav nizvodno od Beograda, Smederevo, Požarevac i Pančevo, objavili su u petak beogradski mediji.

Periš je nestao poslije ponoći 30. na 31. decembra, a MUP Srbije u međuvremenu je napravio potpunu rekonstrukciju njegovog kretanja po izlasku iz kluba “Gotik”, o čemu je detaljno izvješten i MUP hrvatske. Istraga o nestanku i potraga i dalje traju, uz ocjene u medijima da u “tom slučaju i dalje postoji misterija”.

Istražioci su uspjeli utvrditi kuda se Periš kretao te noći, ali ne i zbog čega, a policije dviju država koordiniraju postupke istrage.

U potragu za Perišem su već 15 dana uključeni pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, policijske ispostave za bezbjednost na rijekama, pripadnici Žandarmerije i ronioci, Policijska brigada i policijske uprave Pančeva, Smedereva i Požarevca, saopštio je MUP Srbije.

Prema saznanjima medija, pripadnici PU Smederevo i riječna policija pretraživali su i lijevu i desnu obalu Dunava na dijelu vodotoka u nadležnosti te uprave.

Istražuje se priobalje nizvodno do ušća Velike Morave u Dunav, na području od 25 kilometara.

Načelnik hrvatske Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac izjavio je 12. januara da će i hrvatska policija, nakon što je srbijanski MUP saslušao Matejeve prijatelje, s kojima je on doputovao u Beograd na doček Nove godine i u noći nestanka s njima bio u klubu, “preduzeti određene radnje”, uz ocjenu da su oni “krucijalni izvor informacija”.

Gerovac je istakao da ništa od dosadašnjih saznanja “ne ukazuje da je Perišev nestanak bio posljedica nasilne radnje”.

On je rekao da će hrvatska policija razgovarati s prijateljima nestalog Periša “dok god bude trebalo kako bi se razjasnile neke nedoumice”.

Postoje još neke radnje koje hrvatski MUP može napraviti kako bi pomogao kolegama iz Srbije, rekao je novinarima prije dva dana Gerovac, po povratku iz Beograda, gdje je srbijanski MUP upoznao hrvatske kolege o dotadašnjim saznanjima iz istrage, prenosi Hina.

(Fena)