Branka Ekmečić dobitnica nagrade za najbolje studente FBiH i Zlatne plakete Unije studenata Univerziteta „Džemal Bijedić“

Branka Ekmečić, studentica II ciklusa Ekonomskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, osvaja brojne nagrade na osnovu uspjeha na dodiplomskom ciklusu studija.

Kako ističe, zadovoljna je ostvarenim rezultatom i poručuje da svi mogu postići ono što žele ako to dovoljno žele.

„Najvažniji izazovi koje sam mogla sebi postaviti kao redovni student jesu u pogledu uspjeha, što sam i ostvarila. Potrebno je na pravi način shvatiti šta znači studirati. Pravi student, željan znanja, upisuje fakultet prije svega da bi nešto više naučio, bio spreman i svjestan svojih kvaliteta izlaskom na tržište rada. A ostali, fakultet vide samo kao prolazni životni period krunisan diplomom. Nisam htjela biti prosječna, prosječnost je nešto najgore što možete sebi obezbijediti. Cilj je naći nešto gdje možete dati svoj maksimum, samo se tako ostvaruje izvrsnost u segmentu na koji se odlučimo. Nisam zapostavljala ni druge aktivnosti tokom obrazovanja, socijalna smo bića, ne bi valjalo da tokom studija ne vodimo društveni život, koji pruža podršku i usmjerava nas ka željenim odredištima, pod uslovom da smo se okružili kvalitetnim ljudima s kojima u bilo kojem smislu prosperiramo“, naglašava Branka.

Branka Ekmečić je upisala diplomski ciklus studija na Ekonomskom fakultetu Univeztiteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru. Željna je novih znanja, ima još mnogo toga što želi naučiti iz branše za koju se odlučila. Želja joj je da svoje teoretsko znanje pretoči u praksu, te se nada da će u skorije vrijeme naći adekvatan posao.

„Poslije uspješno završene Ekonomske škole u Čapljini, bilo je neminovno da ću nastaviti Ekonomski fakultet, ali mi je sada drago što je to bilo na Univerzitetu ‘Džemal Bijedić’ u Mostaru. Kvalitetan obrazovni kadar, susretljivost, profesionalno pristupanje i poštovanje svakog studenta mali je dio kvaliteta koje mogu navesti. Kada bih željela nastaviti u pravcu obrazovanja mlađih generacija, čast bi mi bila biti dio obrazovnog kadra Ekonomskog fakulteta Univerziteta ‘Džemal Bijedić’ u Mostaru“, navodi na kraju razgovora Branka.

(NovaSloboda.ba)