Dva premierligaša na memorijalu „Enisej Honđo Kole“

U nedelju 13. februara igra se jubilarno 10. izdanje Memorijalnog turnira „Enisej Honđo Kole“. Turnir koji je već uveliko postao tradicija u rukometnom svijetu i mnogo šire od Mostara, ove godine će biti, kako i priliči jubileju, na respektabilnom nivou.

Osim domaćina Veleža, koji ove sezone odlično igra u Prvoj ligi FBiH grupa Jug, po prvi put će učestvovati ekipa Jajca, koja je, takođe, odlično plasirana na trećoj poziciji u Prvoj ligi FBiH grupa Sjever.

Međutim, ove godine turnir će značajno dobiti na kvalitetu, jer će učestvovati I dvije premierligaške ekipe. Prošlogodišnji pobjednik i branilac pehara Sloga iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, te po prvi put i ekipa Bosne iz Visokog.

Treba istaći da je u proteklih devet izdanja učestvovalo 13 različitih ekipa. Ekipa Sloge, svojim učešćem ove godine, postaće ekipa sa najviše nastupa. Ovogodišnje gostovanje u Mostaru biće im četvrto.

Najviše titula pobjednika turnira ima Velež. Tri puta su Mostarci bili na pobjedničkom tronu, dok dva puta se na pobjedničkom tronu nalazila ekipa Sloge iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja.

Emir Krpo

(NovaSloboda.ba)