Besana noć za stanovnike glavnog grada Ukrajine, i dalje traju ruski napadi

Ruski vazdušni napadi tokom noći pogodili su gusto naseljenu oblast Pozniake u Kijevu, prenosi BBC.

Zapalio se jedan od mnogih tornjeva u susjedstvu, a prozori su razneseni. Radeći u dimu i ruševinama, vatrogasci su uspjeli ugasiti plamen dok su eksplozije nastavile potresati grad.

Najmanje osam osoba je povrijeđeno u Pozniakeu.

Jedan stanovnika te oblasti u kroz bijes i očaj se zakleo Putinu, ,,želimo da te vidimo zaklanog kao životinju”.

Na drugim mjestima ,noćno nebo obasjale su nove eksplozije. Sirene su se i dalje oglašavale dok je policijski sat ukinut u 7 sati po lokalnom vremenu. Kijev nije bio grad koji se budi, jer je malo ko spavao.

A eksplozije se nastavljaju.

Snažne slike koje Ukrajinci dijele preko noći na internetu razotkrivaju kao farsu obećanje Kremlja da se civili nemaju čega bojati, kako je Putin rekao u TV obraćanju, da je to ,,ciljana operacija usmjerena isključivo na ukrajinsku vojsk”,

Od 4.30 sati ujutro po lokalnom vremenu, Kijevom odjekuju eksplozije. Savjetnik ukrajinske vlade tvrdi da je srušen ruski avion i da je spriječeno više raketnih napada.

U naseljenim kvartovima ima povrijeđenih. Ukrajinski predsjednik je potvrdio izvještaje o ruskim raketnim napadima u Kijevu.

Od juče traju žestoke borbe. Ruske snage napadaju iz više smjerova, a podržavaju ih separatisti i Bjelorusija. Na ukrajinske gradove padaju projektili, čuju se sirene, velik broj ljudi napušta gradove.

Ukrajina je objavila da je do sad poginulo 137 njihovih vojnika i civila, te da je više od 300 ranjeno. Dodaju i da su ubili 50, ak ruskih vojnika i da su oborili šest aviona i helikopter. Rusi su sve to demantovali.

(Fena)