Inicijativa građanki u građana Mostara organizuje perfomans “Nevidljive”

Incijativa građanki i građana Mostara u povodu “. Međunarodnog dana žena 8. marta organizuje događaj pod nazivom „Nevidljive“, koji će održati 7. marta  u 18 sati u Gradskoj vijećnici Mostara, kada će biti održan performans, na kome će biti predstavljene uspješne žene iz prošlosti Mostara, a potom i uspješne žene iz sadašnjosti ovog grada.

Kroz dokumentarni teatar žene današnjice ”oživljavaju” žene iz prošlosti Mostara, a koje su imale izuzetne uspjehe i bile prve na mnogim poljima, a danas su zaboravljene.

One predstavljaju simbol borbenosti i inspiraciju svim ženama bez obzira na nacionalni i vjersku pripadnost. U drugom dijelu će se predstaviti uspješne žene iz Mostara, koje će govoriti o svom putu do uspjeha, potvrđujući da je moguće djelovati zajedno.

Na ovaj način, žene, a u povodu 8. marta, nastoje skrenuti pažnju javnosti o ženama koje su obilježile istoriju Grada Mostara.

„Pozivamo građanke i građane Mostara da 7.marta zajedno sa nama otkriju nevidljive žene Mostara“, stoji u pozivu IGM-a.  

Projekat finansira organizacija „Kvinna till Kvinna“. U narednom periodu, Incijativa građanki i građana Mostara, će kroz devet projektnih aktivnosti predstaviti žene, koje svojim radom doprinose razvoju Hercegovine.

(NovaSloboda.ba)