Stopama svoje majke

Često se kaže da ne možete birati roditelje. U svakom slučaju, Lila Grace Moss je imala veliku sreću u ovoj genskoj lutriji, i po ljepoti i po značajnom prezimenu.

Kćerka legende modela Kate Moss naslijedila je maminu veličinu, ali nadamo se ne i njenu sklonost ka ekstazi. U svakom slučaju, njen otac, izdavač Jefferson Hack, bio je najdosadniji od Kateinih muškaraca, i to je ovde pozitivno.

Prije toga, bila je u vezi s Johnnyjem Deppom, zatim s indie rockerom Peteom Dohertyjem, koji je imao afiniteta prema opijenosti. Kokain, alkohol, izlasci, to su bili divlji dani.

Danas je već velika sloboda ako vam je dozvoljeno otići na neki događaj bez maske. Zahvaljujući Borisu Johnsonu, to je bilo omogućeno posjetiocima London Fashion Weeka – pravo oslobađenje, jer FFP2 maske i styl ne pristaju baš najbolje zajedno, poput vjenčanice i crne boje.

Lila Grace predstavila je vjenčani look dizajnera Richarda Quinna s elegancijom i cvjetnim buketom.

Od kako je 19. godišnjakinja debitovala na modnoj pisti u Parizu 2020. godine, modna publika se pita, da li se uklapa u stope svoje slavne majke.

Naravno da ne. Kate Moss je jedinstvena.

Lila Grace će krenuti svojim putem.

Na slici:

Lila Grace Moss…

Haljina veličine 34 i lijepo lice ne otvaraju kapije modnih pista, ali pravo prezime to već čini. Na reviji Richarda Quinna, dozvoljeno joj je da predstavi vjenčanicu – što je učenje modela na najvišem nivou.

… I modna publika

Konačno opet bez maske – i sve vrlo romantično: modna pista u ružičastom, a Londonski kamerni orkestar je svirao uživo pod ogromnim kristalnim lusterom

(focus)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)