Oduzeta razna roba u vrijednosti od 116.500 KM

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje, Regionalnog centra Tuzla, u dve odvojene akcije oduzeli su raznu robu u vrijednosti 116.500 KM, saopšteno je iz UIO BiH.

Ovlašteni službenici Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, RC Tuzla, izvršili su detaljan pregled pošiljke uvoznika na područje RC Tuzla. Izvršenim detaljnim pregledom robe, utvrđene su nepravilnosti vezane za neprijavljivanje robe, te je tom prilikom pronađena određena količina neprijavljene i skrivene robe. Radilo se o 2.552 komada raznih majica i punjač za romobile.

U drugoj odvojenoj akciji, a u saradnji sa službenicima Grupe za reviziju i kontrolu, Odsjeka za poreze RC Tuzla, a na osnovu raspoloživih informacija o neregularnostima u poslovanju pravnog lica, izvršili su istovremenu  provjeru i kontrolu prometa i porijekla roba i tom prilikom pronašli veću količinu robe za koju nije postojala zakonom propisana dokumentacija. Tom prilikom, privremeno su oduzeta 2.059 komada raznih jakni, prsluka i helanki.

Ukupna vrijednost privremeno oduzete robe u operativnim aktivnostima Grupe za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja, Odsjeka za provedbu propisa RC Tuzla iznosi 116.500 KM.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

V. B.

(NovaSloboda.ba)