Crna Gora uz EU i NATO, osuđuje agresiju Rusije

Mandatar za sastav nove crnogorske vlade Dritan Abazović, u obraćanju nakon učešća na Antalijskom diplomatskom forumu poručio je da Crna Gora čvrsto stoji uz svoje EU i NATO partnere, te da snažno osuđuju agresiju Rusije na Ukrajinu.

On je rekao da je na tom forumu vanjska politika Crne Gore predstavljena na najbolji mogući način.

“I svima je jasno da mi stojimo čvrsto uz naše EU i NATO partnere, da osuđujemo agresiju Rusije na Ukrajinu, stojimo čvrsto uz teritorijalni integritet Ukrajine i uz ukrajinski narod, ali i uz narod Ruske Federacije, koji se suprotstavlja svojoj političkoj eliti u ostvarivanju ratnih pohoda u 21. svijeku”, rekao je Abazović.

Kazao je da je na svim sastancima sa zvaničnicima EU, te predstavnicima raznih zemalja, bilo važno istaći “da u Crnoj Gori imaju kredibilnog partnera”, te da je “Crna Gora zemlja velikih mogućnosti”, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

“Optimista sam za našu budućnost. Situacija koliko god izgledala ozbiljno je pokazatelj da EU integracije nemaju alternativu, da Crna Gora mora završiti domaće zadatke i da će to Evropska komisija znati cijeniti i da će nam omogućiti da u što skorije vrijeme budemo članica EU”, rekao je Abazović.

(Fena)