Čolina: Fokus nam je na Grčkoj, neće biti lak protivnik

Novi selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Toni Čolina poručio je danas da im je fokus na Grčkoj, iako će igrati bez nekoliko glavnih igrača. Želja mu je, kako tvrdi, pokazati karakter na utakmici u srijedu, te u Mejdanu osigurati plasman za dalje.

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas zvanično počinje pripreme za mečeve play-offa za Svjetsko prvenstvo 2023. godine protiv Grčke.

Čolina je naglasio da se na okupljanju zbog povreda nisu pojavili Mirsad Terzić, Senjamin Burić, Adin Faljić, Dejan Malinović i Josip Perić, ali da su naknadno pozvali Amera Muhovića, Nikolu Jeremića i Damira Kadrića.

“Grčka je u zaista dobrom nizu. Igraju moderan rukomet, uigraniji su sigurno od naše trenutne ekipe i siguran sam da neće biti lak protivnik. Grčka mijenja stil napada”, pojasnio je Čolina, koji će privremeno voditi bh. tim nakon ostavke Ivice Obrvana na mjesto selektora rukometne reprezentacije BiH.

Kao prednost bh. strane, izdvojio je Benjamina Burića kao jaku kariku.

“Mislim da možemo imati tranziciju i da možemo trčati s Grcima. Fanatična odbrana će biti naša velika prednost”, kazao je.

Reprezentativac Alen Ovčina tvrdi da su imali veliki peh zbog brojnih povreda saigrača, ali da moraju iznijeti utakmicu na bilo kakav način.

“Teško je, neuigrani smo, ali daćemo maksimum”, zaključio je.

Rukometna reprezentacija BiH gostovaće Grčkoj u srijedu, 16. marta u Chalkidi, a iste reprezentacije će ponovo odmjeriti snage u subotu, 19. marta u Tuzli.

(Fena)