Sunčano s temperaturom do 18 stepeni

Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme.

Temperature vazduha u 07 sati: Bjelašnica -10 stupnjeva, Drvar -7, Bugojno -6, Jajce i Sanski Most -5, Bihać, Tuzla i Zenica -4, Livno -3, Grude i Sarajevo 1, Gradačac 3, Neum 8, Mostar 9 stepeni.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 9 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

—–

Bioprognoza

Stabilne vremenske prilike, uz duge sunčane periode, ugodno će djelovati na raspoloženje većine populacije.

Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti.

Preporučljivo je prikladno se obući, kako bi se po potrebi raskomotili, obzirom da će jutarnji sati biti prohladni, a poslije podne sa izraženijim porastom temperatura vazduha.

—–

BIHAMK

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz dobru vidljivost. Upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na moguću pojavu poledice u jutarnjim satima i savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23,30 do 04,30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati), saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Živinice-Stupari (kod kamenoloma), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na magistralnom putu Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopšteno je iz BIHAMK-a.

R. K.

(NovaSloboda.ba)