Sveučilište Hercegovina: Razmjena mišljenja o Prijedlogu zakona o specijalnoj edukacijsko-rehabilitacijskoj djelatnosti

Na sjednici Vlade Federacije BiH, prošlog mjeseca, na prijedlog resornih federalnih

ministarstava, utvrđeno je mišljenje o Prijedlogu zakona o specijalnoj edukacijskorehabilitacijskoj, logopedsko-audiološkoj i socijalno-pedagoškoj djelatnosti.

Predlagač zakona je dr. Meliha Bijedić, poslanica u Parlamentu Federacije BiH, a očekuje se  da će prijedlog zakona ići dalje u propisanu proceduru.

Nakon što je na prethodnom sastanku u organizaciji Udruženja „Stol“ u Sarajevu, 21.

juna 2021. godine, zaključeno da se nastave razgovori i konsultacije oko prijedloga spomenutog Zakona, Sveučilište Hercegovina, zajedno s partnerima, organizuje radni sastanak i razmjenu informacija, prijedloga i mišljenja o Prijedlogu zakona o specijalnoj edukacijsko-rehabilitacijskoj, logopedsko-audiološkoj i socijalno-pedagoškoj djelatnosti, koja će se održati u srijedu, 30. marta. s početkom u 14 sati, u hotelu Mostar, u Mostaru.

“Na radnom sastanku tekst prijedloga zakona će obrazložiti predlagačica, poslanica dr. Bijedić, a očekujemo se da će u radu na sastanku biti zastupljeni predstavnici ključnih subjekata zainteresovanih za pravno regulisanje ovog pitanja, uključujući i predstavnike struke, visokoobrazovnih ustanova i parlamentarnih poslanika i izaslanika klubova”, kaže mr. sc. Marko-Antonio Brkić, voditelj Ureda za organizaciju i osiguranje kvaliteta Sveučilišta Hercegovina.

(NovaSloboda.ba)