Umjereno do pretežno oblačno vrijeme

Jutros je u Herecegovini i na jugozapadu Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje vedro.

Temperature vazduha u 08 sati: Drvar -1 stepen, Bugojno, Livno 0, Bjelašnica, Jajce, Sanski Most 1, Bihać, Zenica 2, Grude 4, Sarajevo, Tuzla 5, Mostar 7, Gradačac 10, Neum 11 stepeni. 

Danas će u Hercegovini i na jugozapadu Bosne preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Vjetar slab na jugozapadu Bosne i u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeverzapadni.

Dnevna temperatura vazduha od 18 do 24 stepena, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

—–

Bioprognoza

Uz povoljnu biometeorološku prognozu većina populacije će biti boljeg raspoloženja.

Hronični bolesnici, takođe, neće imati jačih tegoba, ali bi tokom jutarnjih sati trebali biti oprezniji, zbog nižih temperatura u odnosu na ostatak dana.

Porast naoblačenja u poslijepodnevnim satima, mogao bi uzrokovati manje probleme osjetljivijim meteoropatama.

Savjetujemo Vam da se prikladno obučete.

—–

BIHAMK

Saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Ovog jutra na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu uz umjerenu frekvenciju vozila. Vozače upozoravamo na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Svim učesnicima u saobraćaju skrećemo pažnju na povećan broj biciklista i motociklista na putevima.

Zbog izvođenja radova, danas do 17 sati obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-415 Jezero-Šipovo.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23,30 do 04,30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova saobraća se i na putnim pravcima Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopšteno je iz BIHAMK-a.

R. K.

(NovaSloboda.ba)