Oduzeto 152 kg sitno rezanog duhana

Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje na području opštine Ljubinje oduzeli su zbog nezakonitog prometovanja 152 kg sitno rezanog duhana tržišne vrijednosti u iznosu od 20.500 KM.

Službenici Odsjek za provođenje propisa u Regionalnalnom centru Mostar su na osnovu informacija zaprimljenih putem otvorene linije „Stop švercu“ proveli dvije akcije na području Ljubinja. Tom prilikom. oduzeli su 152 kg rezanog duhana za pušenje, procijenjene tržišne vrijednosti u iznosu od 20.500 KM, koji nije bio na propisan način obilježen akciznim markicama UIO.

Grupa za sprječavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra Mostar, nastaviće aktivnosti i u narednom periodu na otkrivanju i procesuiranju lica koja se bave prometom cigareta i rezanog duhana, koji nisu na propisan način obilježeni akciznim markicama Uprave, kao i svih duhanskih prerađevina bez vjerodostojne dokumentacije.

Za utvrđene nezakonitosti, protiv počinioca nezakonitih radnji će biti pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju akciznih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni, saopšteno je iz UIO BiH.

V. B.

(NovaSloboda.ba)