„Krimolovci“ u martu zaprimili 368 poziva, od kojih je 36 sa korisnim informacijama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u martu 2022. godine registrovali ukupno 368 poziva, od kojih je 36 sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko – obavještajnih izvještaja, saopšteno je iz SIPA-e.

Putem telefonske linije „Krimolovci“, zaprimljen je ukupno 308 poziva, od kojih je 15 bilo sa korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima.

Takođe, putem telefonskog obrasca za prijavu krivičnog djela na zvaničnoj web stranici SIPA-e, zaprimljeno je 60 prijava, od čega je 21 bila sa korisnim informacijama, od kojih je šest dostavljeno na postupanje Kriminalističko-istražnom odjeljenju SIPA-e.

U martu su pristigle 24 povratne informacije po kojima je postupala SIPA ili su dostavljene od strane nadležnog policijskog tijela. Na osnovu dostavljenih povratnih informacija, utvrđeno je da su nadležnim tužilaštvima dostavljena  tri izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima.

Pored toga, policijski službenici SIPA-e su dali 49 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.

M. N.

(NovaSloboda.ba)