Kordić na otvaranju Sajma: Želimo da Mostar bude poželjno mjesto za život

izlagače iz više od 20 zemalja svijeta. Zemlja partner je Mađarska, a Sajam je svečano otvorio ministar vanjskih poslova i trgovine Mađarske Péter Szijjártó.

Sa govornice mostarskog sajma, prisutnima se obratio i gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordićm koji je tom prilikom istakao je kako je Sajam i ove godine organizovan na vrhunskom nivou.

„Kao gradonačelnik Mostara, zajedno sa svim saradnicima, svakodnevno i strateški radimo na integrisanju svih mostarskih vrednosti, kulturnih raznolikosti, istorijske baštine, geografskih prilika i kreativnih ljudi. Moramo i dalje ustrajati, čuvati mir i stabilnost na svim nivoima u Bosni i Hercegovini i stvarati dodatne i trajne vrijednosti. Koliko god bila zahtjevna vremena u kojima živimo i koliko god veliki izazovi bili ispred nas, uvijek je najbolji put stajati čvrsto na istinskim vrijednostima, duboko svjesni činjenice da sve pokreće čovjek. Odgovorni prema svomu gradu i generacijama koje dolaze, želimo da Mostar i dalje bude domaćin vrhunskih događaja, kao i poželjno mjesto za život, investicije i svekoliki razvoj“, kazao je gradonačelnik Mostara Mario Kordić.

Novost na sajmu je interaktivni štand Grada Mostara koji će ponuditi mnoštvo zanimljivih sadržaja za sve posjetioce. Prvog dana 23. Međunarodnog sajma privrede, na štandu će, od 15 do 16,30 sati, biti održan Panel „Mostar budućnosti“ – Mogućnosti razvoja Mostara – opšti okvir – strategija razvoja, regulacioni planovi.

Na Panelu će govoriti gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić, predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić, te mostarski privrednici.

(NovaSloboda.ba)