Sunčano uz malo do umjereno oblačno

Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature vazduha u 08 sati: Bjelašnica i Sokolac -6 stepeni, Bugojno -3, Livno -2, Drvar i Jajce -1, Prijedor, Sanski Most, Tuzla i Zenica 0, Banja Luka 1, Bijeljina, Doboj, Grude, Sarajevo i Zvornik 2, Trebinje 3, Mostar 4, Bihać 5, Neum 6, Gradačac 7 stepeni.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malo do umjerenu oblačno. U jutarnjim satima po kotlinama će biti magle.

Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera.

Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 12 i 18 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

—–

Bioprognoza

Uz povoljnije biometeorološke prilike, duži sunčani intervali i porast temperatura vazduha tokom dana, pozitivno će djelovati na opštu sliku, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata dodatno će se umanjiti.

—–

BIHAMK

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Na pojedinim dionicama uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog jutarnjemagle, a izdvajamo šire područje Visokog. Upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Za danas je planiran početak radova na magistralnom putu Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik). Saobraćaj će se regulisati semaforima, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Više nema obustava saobraćaja zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica, tako da se i tokom noći saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati), saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Živinice-Stupari (kod kamenoloma), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda), Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica), Kalesija-Sapna, Priboj-Teočak i Lukavac-Banovići.

Na magistralnom putu Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja, saopšteno je iz BIHAMK-a.

R. K.

(NovaSloboda.ba)