Merhamet nastavlja sa podjelom ramazanskih paketa i iftara

Regionalni odbor Merhameta Mostar, zajedno sa svojim Osnovnim odborima, od početka ramazana po planu realizuje ramazanske aktivnosti distribucije i podjele ramazanskih paketa i iftara.

Nakon što su ramazanske pakete prethodnih dana dostavljali na području Jablanice, Konjica , Prozora i Tomislavgrada, juče su u Mostaru nastavili sa podjelom porodicama slabijeg materijalnog stanja.

Iftare za postače pripremaju se u Merhametovoj kuhinji u Jablanici i svakodnevno do 50 iftara distribuira se na području Hercegovine, gdje se, u saradnji sa volonterima iz partnerskih nevladinih organizacija, vrši podjela u naseljima i mahalama.

Do sada su iftari dostavljani na području Konjica, Jablanice, u Čapljini i Dubravskim selima, u Mostaru su iftare dijelili u Podhumu, Mahali, Raštanima, Drežnici, Podveležju, Opinama,

Sinoć su iftari pripremani za duvanjsku omladinu u Džematu Oplećani, a u narednim danima iftare će pripremiti i dostaviti u Prozor i Stolac.

Takođe, 24. i 25. aprila pripremiće iftare za povratnike u selu Žulja i Zasad u Trebinju.

Aktivnost distribucije preko 3.000 kg hurmi privodi se kraju, tako ćemo se do kraja ramazana fokusirati na podjelu ramazanskih paketa i iftara u ostalim djelovima Hercegovine. Ovom prilikom, zahvaljujemo se našim donatorima i partnerskim organizacijama Helping Hand, Merhametu Njemačke i Švedske, Bosansko-Kanadskom udruženju, HO “Izvor pomoći”, SU Mahala, UG Nova snaga, UG Botin, UG Eko Vrapčići, SD Dubravka, Udruženju EMEL, UG Bagrem, Centru za razvoj zajednice Potoci, Centru za turizam, mlade i sport Blagaj te mnogim drugim neformalnim grupama i aktivistima koji nam nesebično pomažu u realizaciji ramazanskih aktivnosti”, kaže Adnin Hasić, direktor Merhameta RO Mostar.

(NovaSloboda.ba)