Sukob migranata u Bihaću, jedna osoba ubijena iz vatrenog oružja

Jedna osoba smrtno je stradala, nakon što je u sinoćnjem međusobnom sukobu migranata u centru Bihaća upotrijebljeno vatreno oružje, potvrđeno je iz Uprave policije Unsko-sanskog kantona.

“# Sukob dvije grupe migranata dogodio se juče oko 18 sati, u Gradskoj aleji, nedaleko od stadiona Fudbalskogv kluba Jedinstvo. Dežurni policijski timovi na mjestu događaja zatekli su dvije teško povrijeđene osobe, od kojih je jedna odmah podlegla težini nanesenih povreda.  Drugoj osobi je pružena pomoć, te ga je ekipa Hitne pomoći zbog ozbiljnosti tjelesnih povreda prevezla u Kantonalnu bolnicu „Dr. Irfan Ljubijankić“, gdje je i hospitalizovana”, izjavio je glasnogovornik Policije USK Adnan Beganović.

Dodao je kako je u slučaj odmah uključen Sektor kriminalističke policije, kao i da je o svemu obaviješteno Kantonalno tužilaštvo Unsko –sanskog kantona.

Prema prvim policijskim saznanjima, u Gradskoj aleji sukobile su se dvije veće grupe migranata, dok je jedan od učesnika fizičkog sukoba, upotrijebio i vatreno oružje. Smrtno stradali i teško povrijeđeni su najvjerovatnije državljani Pakistana, iako je opsežna istraga o svim okolnostima i učesnicima ovog nemilog događaja još u toku.

U intenzivnu potragu za počiniocima ovog teškog krivičnog djela u centru Bihaća, osim pripadnika Sektora kriminalističke policije, uključena je i Jedinica za specijalističku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova USK-a.

(Fena)