Težak start

Kubansko-španska glumica Ana de Armas (33) moraće sačekati da prošeta crvenim tepihom za svoj film “Plavuša”. De Armas u tom filmu glumi najpoznatiju plavušu na svijetu: Marilyn Monroe.

Premijera je navodno bila zakazana za maj ove godine, van takmičenja u Kanu, ali to više nije slučaj, prenosi »Hollywood Reporter”. Novi datum nije poznat. Produkciji Netflixa u SAD je upravo uvedena starosna granica: Igrani film, koji je baziran na istoimenom bestseleru, ne bi trebalo da se prikazuje gledaocima mlađim od 18 godina zbog “seksualnog sadržaja”.

Starosna granica otežava kino biznis i nije prva prepreka koja stoji na putu ovom filmu. Prvo je trebalo skoro desetljeće prije nego što je projekat bio spreman za izazov, a zatim su se pojavile poteškoće u izboru glavne uloge.

Ana de Armas je za magazin Allure rekla da je zaplakala kada je prvi put vidjela sebe potpuno našminkanu. Uloga joj je bila veoma važna, veliki izazov i dugo se pripremala za nju. “I konačno sjediti tamo i stavljati periku i šminku – to je bilo vrlo posebno”.

(spiegel)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)