Crna Gora: Uhapšeni policajci i carinici

U Crnoj Gori okom noći i jutra uhićeno je više osoba, među kojima su policajci i carinici, a akcija je uslijedila nakon što je uhapšena bivša predsjednica Vrhovnog suda u Crnoj Gori Vesna Medenica.

Medenica je uhpšena preksinoć na Aerodromu u Golubovcima, ali joj je pozlilo, nakon čega je primljena u Urgentni centar. Nakon toga, njeno zdravstveno stanje se stabiliziralo.

Bivšoj predsjednici Vrhovnog suda određeno je zadržavanje do 72 sata, a nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu u Podgorici.

Inače,  Medenicu se sumnjiči da je počinila dva krivična djela, stvaranje kriminalne organizacije i protivzakoniti uticaj, koji se odnosi na poslovne veze njenog sina s jednom poznatom podgoričkom firmom.

Specijalno državno tužilaštvo je formiralo predmet u slučaju njenog sina Miloša Medenice, nakon što je portal “Libertas” objavio podatke koje je Europol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu, a na temelju kojih se on navodno bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

Medenica je za predsjednicu Vrhovnog suda Crne Gore prvi put izabrana 2007. godine, a prethodno je obavljala dužnost vrhovne državne tužiteljice.

Na čelu Vrhovnog suda bila je 13 godina, do ostavke koju je podnijela krajem 2020. godine, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

(Fena)