Plenković: Milanović je pokidao sve veze, mostovi su porušeni

Hrvatski premijer Andrej Plenković u četvrtak je, nakon posljednjih izjava predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića rekao kako je on prešao sve granice i tako pokidao sve veze te su sada svi mostovi porušeni, a iznio je i ocjenu da Milanović „ima nekih ozbiljnih problema”.

Istakao je kako je to što vlada i ministri neće učestvovati s njim ni u kakvim aktivnostima logično i ispravno, prenosi Hina.

“Riječ je o problemima koje ima, to neprestano buđenje iz vlastite relevantnosti, vrijeđanje Vlade, HDZ-a, mene, komandanta Tigrova i ministra boraca. To je prešlo sve granice, pokidao je tako sve veze. Riječ je osobi koju su, nažalost, birači izabrali na izborima, ali štetu koju pričinjava Hrvatskoj, nema granica”, rekao je premijer.

Dodao da je Milanović snizio političku kulturu, te da ćemo se od toga godinama oporavljati

Plenković je iznio i ocjenu da Milanović ima nekih ozbiljnih problema: “Jesu li to problemi za koje treba stručnu pomoć ili savjet, to će reći eksperti, a ne ja”.

Hrvatski premijer osvrnuo se i na izjavu predsjednika Milanovića o situaciji u Ukrajini.

“Je li on zaista ruski agent? Jer, ovo što je danas učinio, i ponovo nam pričinio međunarodnu štetu, ponovnžo je iznio ocjene i kvalifikacije o Ukrajini – ja ne znam koji to predsjednik vlade ili države neke članice EU-a ima približno ovako sramotne stavove. Da ne govorim o izjavama o BiH, gdje nas optužuje da smo izdajnici ili da lažemo”, kazao je Plenković.

U vezi s pomilovanjem Perkovića i Mustaća, ustvrdio je da Milanović oprobanom metodom optužuje druge.

“Udbaš sam ja, moj otac, a ne oni o kojima se radi i za koje pokazuje naklonost da bi to bio spreman napraviti. Ali, očito je reakcija javnosti takva, pa da mu sad taj posao nije lagan”, istaknuo je.

(Fena)