Šefik Džaferović sastao se sa holandskim kraljem Willem-Alexanderom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović se na početku svoje zvanične posjete Kraljevini Holandiji sastao danas sa kraljem Willem-Alexanderom.

Tokom dužeg i srdačnog razgovora predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Džaferovića sa kraljem Willem-Alexanderom još jednom je naglašeno snažno prijateljstvo naše dvije države, posebno u svjetlu obilježavanja 30. godišnjice od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Predsjedavajući Džaferović upoznao je kralja sa aktuelnom situacijom, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u regiji Zapadnog Balkana, te podvukao značaj daljeg intenziviranja saradnje Bosne i Hercegovine i Holandije u svim domenima.

Takođe, predsjedavajući Džaferović zahvalio se na principijelnoj podršci Kraljevine Holandije evroatlantskom putu Bosne i Hercegovine, te njenoj izgradnji kao funkcionalne i efikasne države. Tokom sastanka, naglašena je  značajna uloga u odnosima dvije države koju ima brojna bosanskohercegovačka dijaspora u Holandiji.

Predsjedavajući Džaferović čestitao je kralju Willem-Alexanderu predstojeći nacionalni dan Holandije, 27. april – Kraljev dan, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

(NovaSloboda.ba)