Abazović: Škole mogu nastaviti s radom

Mandatar i podpredsjednik crnogorske Vlade Dritan Abazović kazao je danas da sve škole u Crnoj Gori mogu nastaviti s radom bez restrikcija, te da nema mjesta panici.

Juče je više od 200 institucija u Crnoj Gori dobilo prijeteće poruke, pa je nastava u svim školama i drugim obrazovno-vaspitnim ustanovama bila obustavljena.

“Naša je obveza povećati ukupnu bezbjednost i u tome trebamo svi dati doprinos. Po mom miškljenju, nema mjesta panici, nema mjesta vanrednim okolnostima “, kazao je Abazović.

Abazović je kazao da su prijeteće poruke poslate s jedne inostrane adrese što otežava istragu, a takođe uspostavljena je saradnja s međunarodnim partnerima.

“Pokrenute su brojne inicijative prema našim međunarodnim partnerima, kako bi došli do tačne adrese, odnosno osobe koje je odgovorna”, istaknuo je Abazović.

Crnogorska policija za sada ima podatak da su prijeteće poruke poslate s jedne IP adrese i lokacije, izjavio je danas rukovodilac Grupe za suzbijanje krivičnih djela visokotehnološkog kriminala u Upravi policije Jakša Backović.

Backović je naglasio da prijetnje nisu stigle s iste adrese kao 1. aprila i demantovao informaciju da je pronađena eksplozivna naprava u jednoj školi.

Backović je rekao da nema razloga za paniku i da je neophodno smiriti situaciju, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

(Fena)