Biciklistički karavan prijateljstva stigao u Žepče

Biciklistički karavan prijateljstva Mostar – Vukovar stigao je na pola puta. Bicikliste je drugog dana ispratio načelnik opštine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak, te im poželio sretan put do Vukovara.

Drugi dan karavana popraćen je lijepim vremenom, bicikliste je tokom 80 km bicikliranja pratilo lijepo vrijeme, a za njihovu sigurnost pobrinuli su se pripadnici MUP-a.

U središtu Žepča dočekao ih je općštinski načelnik Mato Zovko, predstavnici opštinskih vlasti i brojnih udruženja.

Nakon dočeka svi su zajedno odali počast stradalim braniteljima ispred središnjeg spomen obilježja u Žepču, a nakomn toga biciklisti su načelniku Zovki uručili poklone iz Hercegovine,

Etapa od Kiseljaka do Žepča bila je duga osamdeset kilometara, a karavanu je i danas cijelo vrijeme pratilo sunce i lijepo vrijeme. To su iskoristili i usput posjetili i Stari grad Vranduk kod Zenice.

“Danas smo imali relativno laganu etapu, te smo uživali u bicikliranju i odmarali se pred sutrašnji dan gdje nas do Županje čeka 130 km. Ovim putem se želim zahvaliti svim sudionicima na dostojanstvenoj vožnji i uspješno odvoženoj i drugoj etapi karavane od Mostara do Vukovara”, kazao je Toni Zorić.

Karavana danas nastavlja put, a iduće odredište je Orašje, odnosno Županja, koja je od Žepča udaljena oko 130 kilometara.

(NovaSloboda.ba)