U Crnoj Gori trenutno 33 hiljade turista

Prema podacima lokalnih turističkih organizacija, u Crnoj Gori trenutno boravi 33 hiljade turista što je gotovo tri puta više nego prošle godine, odnosno za trećinu više u odnosu na 2019. godinu.

Glasnogovornica Nacionalne turističke organizacije (NTO) Nina Vukčević kazala je da u crnogorskim hotelima odmara oko 15 hiljada turista što je dva puta više u odnosu na prethodnu godinu, dok u privatnom smještaju boravi oko 18 hiljada gostiju, odnosno tri puta više u poređenju s prošlom godinom, prenosi Radiotelevizija Crne Gore.

Po njenim riječima, najviše turista boravi na budvanskoj rivijeri, a gotovo sve crnogorske općine bilježe dva do tri puta veću posjetu u odnosu na isti period prethodne godine.

Ona je, govoreći o strukturi turista, kazala da je ona raznovrsna.

“Uz domaće goste, koji u velikom broju provode praznike širom Crne Gore, u zemlji trenutno odmaraju i turisti iz regije, Francuske, Velike Britanije, Švedske, Finske, Holandije, Njemačke, Mađarske i Turske, a takođe primjetan je i značajan dolazak crnogorske dijaspore, koja tradicionalno praznične dane provodi u Crnoj Gori”, navela je Vukčević.

Prvih dana maja, očekuje se i uplovljavanje nekoliko kruzera u Luku Kotor, a gosti koji će posjetiti Crnu Goru posredstvom kruzera, u najvećem broju su iz Zapadne Evrope i Sjedinjenih Američkih Država.

(Fena)