Futsaleri Mostar Staklograda u pohodu prema novoj tituli prvaka BiH

Futsaleri Mostar Starog Grada Staklorada pohod prema novoj tituli prvaka BiH nastavljaju u četvrtak u dvorani USRC “Midhat Hujdur – Hujka”, a branlac duple krune i najbolja futsal ekipa u BiH na domaćem terenu u polufinalu play offa dočekuje MNK Slogu Gornji Vakuf – Uskoplje.

“Četvrtfinalne utakmice smo preskočili, jer smo na kraju regularnog dijela zauzeli prvo mjesto na tabeli s čak 14 bodova prednosti u odnosu na prvog pratioca. Problem nam predstavlja što smo u prvenstvu imali pauzu od mjesec dana. Teško je mjesec dana bez ozbiljne utakmice. I prije pauze imali smo 2 do 3 utakmice koje nisu bile ozbiljne, jer su protivnici čistili kartone. Nadam se da smo održali formu kroz jutarnje treninge gdje smo radili na snazi, dok smo večernje koristili za uigravanje ekipe. Vrijeme je da navijači ispune tribine dvorane USRC ‘Midhat Hujdur – Hujka’. Odličan protivnik stiže u Mostar”, istakao je golman Stanislav Galić.

Dodaje da se od njih uvijek očekuje najviše, a to je osvajanje duple krune.

“Ušli smo u finale Kupa i tu smo uradili pola posla. Dominaciju moramo potvrditi u finalu protiv Salinesa, što neće biti nimalo lako. Tuzlaci su posljednjih godina naš najveći rival, dobro se poznajemo i mislimo da će biti zanimljivo. Drago mi je da su se fudbal i futsal na velika vrata vratili u Hercegovinu. Sve titule u fudbalu idu u smjeru Mostara i nadam se da će Mostar SG odbraniti duplu krunu. To bi bio veliki uspjeh za sport u Hercegovini”. poručio je Galić.

(Fena)