Određen pritvor osumnjičenima u predmetu Sako Bibić i drugi

Sud Bosne i Hercegovine, odlučujući o prijedlogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine za određivanje pritvora osumnjičenima u predmetu Sako Bibić i drugi, donio je e rješenje kojim je djelimično prihvaćen prijedlog Tužilaštva te je prema osumnjičenima Saki Bibiću, Admiru Halimanoviću i Eldaru Hujiću određen pritvor koji može trajati najduže mjesec dana, računajući od dana lišenja slobode, odnosno do 27.maja ili do nove odluke Suda, saopćio je Sud BiH.

Pritvor je određen zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga i Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine (ZKPBiH), odnosno zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze i tragove važne za krivični postupak, uticati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

U preostalom dijelu koji se odnos na bojazan da će ponoviti krivično djelo ili dovršiti pokušano krivično djelo prijedlog je odbijen kao neosnovan.

Sako Bibić i drugi osumnjičeni su da su počinili krivično djelo neovlašten promet opojnim drogama i krivično djelo pranje novca.

(Fena)