Iz prevrnute jedrilice kod Pule spašeno pet osoba

Pet članova posade spašeno je s prevrnute jedrilice, oko 17 nautičkih milja od Pule, u akciji spašavanja u subotu ujutro.

Dojava o prevrnutoj jedrilici “Canarino Furioso” primljena je u 3,28 sati, izvijestili su u subotu iz Nacionalnog centra za usklađivanje traganja i spašavanja na moru MRCC Rijeka.

Uz MRCC Rijeka, u koordiniranu akciju spašavanja bili su uključeni i Lučka kapetanija Pula, Obalna straža hrvatske i obližnji brod malteške zastave “Tzarevich”.

Kad se jedrilica prevrnula, tri osobe su pale u more, a dvije ostale zarobljene u trupu jedrilice, zbog čega je pulska Lučka kapetanija uključila ronioce u akciju spašavanja.

Trojac iz mora spašen je privremenim smještanjem u spasilačku brodicu broda “Tzarevich“, dok su dvije osobe, koje su bile u “vazdušnom džepu” trupa prevrnute brodice, spašene zahvaljujući roniocu, prenosi Hina.

Potom je svih pet osoba prevezeno u Pulu plovilima pulske Lučke kapetanije i Obalne straže Hrvatske, van su životne opasnosti i preuzela ih je služba hitne medicinske pomoći, stoji u saopštenju Ministarstva mora, saobraćaja i infrastrukture Hrvatske.

(Fena)