Kraljica plesa

Dua Lipa (26) morala je čekati dvije godine prije nego što je konačno mogla uživo predstaviti svoj album “Future Nostalgia”. Sa stvarnim ljudima na pravoj pozornici i puno pravog znoja. Do sada je to uradila u SAD, Velikoj Britaniji i nedavno u Njemačkoj.

Tokom perioda korone, britanska pjevačica je vjerovatno natjerala svoje fanove da plešu sami, kod kuće, u dnevnoj sobi. Album se senzacionalno prodavao, ali pjesme sa naslovima poput „Physical“ zahtjevaju nekoliko tijela. Predstava s puno disko sjaja u Berlinu definitivno je pokrenula publiku i Lipino plesno umijeće je došlo na svoje. Ranije je požnjela kritiku i za svoje plesne klipove na TikToku, rekla je pop zvijezda u intervjuu za “Vogue”.

Oduvjek je željela da muzika bude u prvom planu, ali ako još niste savršena pop zvijezda, svaka mala greška se nabija na kolac.

„Bilo mi je usrano teško“, kaže Lipa.

Malo je vjerovatno da će se ovo iskustvo ponoviti i na sadašnjoj turneji: kritičari hvale ne samo scenski nastup, već i raznovrsnu koreografiju – a u svakom slučaju Lipinu muziku.

(spiegel)

Lj. G.

(NovaSloboda.ba)