MUP Srbije: DNK analiza potvrdila da je u Dunavu nađeno tijelo Mateja Periša

Analiza DNK potvrdila je da je u Dunavu u srijedu nađeno tijelo Splićanina Mateja Periša, nestalog u noći između 30. i 31. decembra pošle godine u Beogradu, saopštio je u četvrtak MUP Srbije poslije obudkcije u Institutu za sudsku medicinu.

Ministarstvo saopštava da je “DNK analizom tijela, koje je juče oko 9,20 sati pronađeno u Dunavu, na Adi Huji, utvrđeno da se radi o hrvatskom državljaninu Mateju Perišu (1994.), čiji je nestanak prijavljen policiji u Beogradu 31. decembraprošle godine”.

“Prema preliminarnom nalazu obdukcije, smrt je nastupila nenasilnim putem”, navedeno je u saopštenju, javlja Hina.

Pripadnici MUP-a su od trenutka prijave nestanka intenzivno tragali “i preduzimali sve mjere i radnje” kako bi ga našli “i rasvijetlili sve činjenice i okolnosti nestanka”.

U potrazi, započetoj prije 139 dana, bili su angažovani pripadnici Policijske uprave za grad Beograd, ronioci Žandarmerije, Uprava kriminalističke policije, Policijske uprave za bezbjednost na rijekama, te sve policijske postaje na teritoriji grada Beograda i nizvodno uz rijeku Dunav.

Tijelo je u srijedu primijećeno pored Ade Huje, nizvodno od Beograda i po odjeći je odgovaralo onome kako je mladić bio obučen u noći kad je nestao.

Po nalogu tužilaštva, obavljena je obdukcija i DNK analiza, a rezultati toksikoloških analiza bi, prema izjavama stručnjaka beogradskim medijima, mogli biti poznati za nekoliko tjedana.

(Fena)