“Male liske” za najboljeg glumca i glumicu dodijeljene Nerminu Omiću i Elviri Aljukić

Drugi dan 19. izdanja Međunarodnog festivala komedije “Mostarska liska” obilježila je “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” Ive Brešana, u režiji Mustafe Nadarevića i produkciji Narodnog pozorišta iz Tuzle. Riječ je o obnovi jedne od najuspješnijih i najpopularnijih predstava ove pozorišne kuće. Predstava je obnovljena u čast preminulom reditelju i glumcima koji su ranije u njoj igrali.

Stručni žiri u sastavu Emir Hadžihafizbegović, predsjednik, Zoran Rakočević i Velimir Pšeničnik Njirić, male liske za najboljeg glumca i najbolju glumicu večeri dodijelio je Nerminu Omiću i Elviri Aljukić.

Publika je nakon predstave mogla uživati u off programu u gastro pubu Old Crew uz muzički duo Sale i Dela, te uz kratki stand up nastup Sanjina Ćorića.

Treći dan festivala obilježiće monodrama predsjednika žirija Emira Hadžihafizbegovića “Sve je do nas”, koja se u programu ovogodišnje “Mostarske liske” nalazi izvan takmičarske konkurencije, umjesto otkazane predstave “Dvostruki aksl” Kazališta Grupa i Teatra &TD.

Nakon predstave, u off programu u Gatro Pubu Old Crew publika će moći nastaviti uživati festivalske čari uz muziku Brude, i stand up nastup Branka Krsmanovića.

(NovaSloboda.ba)