Hasan Salihamidžić i FC Bayern Munchen donirali opremu klubovima i institucijama u Jablanici

FC Bayern Munchen i bh. fudbaler Hasan Salihamidžić, koji u tom njemačkom klubu obavlja funkciju sportskog direktora, donirali su vrijednu sportsku opremu klubovima i institucijama u Jablanici.

Osim klubovima, opremu su donirali i osnovnoj i srednjoj školi, Vatrogasnoj jedinici, Sportskom centru Jablanica, Gorskoj službi spašavanja stanica Jablanica, planinarskim udruženjima, Omladinskom klubu “Pod istim suncem” i odredu izviđača “Jablan”

Hasanov otac Ahmed Salihamidžić, prilikom predaje donacije, naglasio je kako će oprema omogućiti da se stvore bolji i kvalitetniji uslovi za rad i funkcioniranje jablaničkih udruženja i sportskih klubova, saopšteno je iz opštine Jabalnica.

“Ideja je potekla od Hasana, a želja nam je bila da obuhvatimo sve sportske kolektive u Jablanici. FC Bayern dao je saglasnost i danas smo sretni da možemo realizovati isporuku vrijedne opreme. Moram naglasiti da smo imali sjajnu podršku svih organa u našoj opštini, posebno Sportskog saveza, opštine i načelnika Damira Šabanovića”, kazao je Salihamidžić.

(Fena)