Abazović: Rješavanje slučaja ubistva Duška Jovanovića prioritet crnogorske Vlade

Crnogorski premijer Dritan Abazović kazao je danas da je rješavanje slučaja ubistva direktora i glavnog urednika podgoričkog Dana Duška Jovanovića na listi prioriteta aktuelne vlade, te da su spremni prihvatiti međunarodne stručnjake kako bi slučaj bio riješen.

Abazović je istakao kako se nada da će novo tužilaštvo uraditi ono što prethodnici nisu, a trebali su uraditi.

“Da je bilo više volje u tom periodu, da su se dokazi tretirali na drugačiji način, mi bi danas obilježili ovaj dan s istinom ko je ubio Duška Jovanovića”, rekao je Abazović, te dodao da se s promjenom vlasti prioriteti nisu mijenjali i da je ubistvo Jovanovića i dalje visoko na toj listi.

Crnogorski premijer Dritan Abazović danas će prvi put od preuzimanja ove funkcije u okviru “premijerskog sata” u Skupštini Crne Gore odgovarati na pitanja poslanika.

Kako prenosi Radiotelevizija Crne Gore, Abazović će odgovarati na pitanja o nastavku puta Crne Gore ka EU članstvu, ali i na pitanje “zašto se zastalo u borbi protiv organizovanog kriminala i zašto se ne nastavi s stavljanjem iza rešetaka ključnih nosilaca vlasti, koje teško optužuju nalazi Europola.

(Fena)