Danas u eMTeeM-u svečanost povodom uspjeha na Festivalu dječijeg teatra BiH

U eMTeeM-u, na Memorijalnoj sceni 2532, večeras sa početkom u 19 sati, biće svečano.

Dječiji dramski studio Mostarskog teatra mladih predstaviće se publici nakon trijumfalnog učešća na 23. Festivalu dječijeg teatra Bosne i Hercegovine u Gračanici. Najmlađi eMTeeM-ovci podariće publici   predstavu “Sjetva”, koja je nastala po motivima mikrodrame Jackuesa Larochea. Autorica i rediteljica predstave je Emina Kovačević, kostimograf je Armin Ćosić, autor muzike Ajdin Pandur, svjetlo i asistent režije Ali Kamer Aksoy, a dizajn plakata uradila je Amina Suljić. U predstavi igraju Hana Kajan, Benjamin Peco, Lejla Jazvin, Sarah Zlomušica, Lana Remetić, Henna Korjenić, Emina Bostandžić, Zara Dželilović, Sheerin Alihodžić, Hana Repeša, Amani Mezić, Asja Bakamović i Arduana Macić.

Biće to treće izvođenje predstave koja je na pomenutom festivalu dobila nagradu za predstavu u cijelini po ocjeni stručnog žirija.

Zanimljivo je da je i dječiji žiri publike predstavu “Sjetva” proglasio najboljom predstavom Festivala. Uz to, stručni žiri dodijelio je Emini Kovačević nagradu za umjetničko-pedagoško vođstvo.

Večerašnje izvođenje, na koji je ulaz slobodan, je prilika da zajedno čestitamo mladim glumcima na ovom velikom uspjehu i istovremeno ih podstaknemo na nove stvaralačke izazove.

(NovaSloboda.ba)