Trinaestogodišnjak iz Srbije osumnjičen za lažne dojave o bombama

Sumnja se da iza lažnih dojava o postavljenim bombama u Beočinu stoji trinaestogodišnjak iz ovoga mjesta, navodi se u saopštenju Ministarstva unutarnjih poslova u Novom Sadu, prenosi RTS.

Slučaj lažnih dojava rasvijetlili su, kako se navodi, pripadnici MUP-a u saradnji s Upravom kriminalističke policije i Tužilaštvom za organizovani kriminal.

Navodno je maloljetnik, u prethodna dva dana, na nekoliko adresa poslao e-mailove u kojima se tvrdi da su bombe postavljene u osnovnoj školi, predškolskoj ustanovi, sportskom i kulturnom centru u Beočinu.

Pripadnici policije obavili su kontradiverzioni pregled svih navedenih ustanova i utvrdili da su dojave bile lažne.

Policija je, takođe, o ovom događaju dostavila izvještaj Tužilaštvu za organizovani kriminal i obavijestila Centar za socijalni rad u Beočinu.

U Srbija je u posljednja dva mjeseca zabilježen veliki broj lažnih dojava o postavljenim bombama u javnim objektima.

Sve je krenulo u martu s dojavama o bombama u avionima koji su letjeli na relaciji Beograd – Moskva, a u posljednjih 15. ak dana zaprimljen je i veliki broj dojava o postavljenim eksplozivnim napravama u školama, zdravstvenim ustanovama, javnim institucijama, restoranima, poslovnim zgradama. Sve te dojave, ispostavilo se, bile su lažne.

Predstavnici vlasti tvrde da je riječ o „specijalnom ratu protiv Srbije”, koji se vodi jer Beograd nije uveo sankcije Rusiji kao odgovor na invaziju te zemlje na Ukrajinu.

(Fena)